Nieuwsbrief Juni

Vorig jaar in de maand mei was iedereen weer heel blij dat de tennisparken gelukkig weer open mochten, gedurende het jaar was het dan ook een schommeling aan beperkingen en versoepelingen die ons door de overheid werden opgelegd. Het is nu dan ook zeker tijd om met z’n allen weer een beetje vooruit te gaan kijken en positief te blijven want we mogen steeds weer een beetje meer. Vanaf 19 mei is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan een pretpark of dierentuin en de openingstijden voor de terrassen werden verruimd naar 20:00uur. Tevens gaan ze met het vaccineren ook lekker door, zijn er minder besmettingen en de ziekenhuis opnamen gingen hard naar beneden, al met al doorzetten nu en hopelijk kunnen we over een tijdje weer terug naar het “oude” normaal.

Van het zomerseizoen zijn er alweer 9 weken voorbij gevlogen en we hebben er nog 7 te gaan tot de zomervakantie. Waar het vorig jaar tijdens de eerste corona periode weken lang en vroeg in het voorjaar al heerlijk weer was, is het nu nog relatief wisselvallig maar daar komt vanaf eind mei verandering in; de temperaturen gaan omhoog en blijft een stuk stabieler. Gelukkig hebben we afgelopen maand wel zo goed als alle lessen kunnen geven, maar voor een ieder is stabieler weer toch een stukje prettiger tennissen!

Waar een heleboel mensen ook weer erg blij mee waren (zo ook de vereniging zelf natuurlijk!!!) is dat het terras bij de tennis weer open mocht. De bar is nu nog maar beperkt open, maar een beginnetje is er! De openingstijden zijn als volgt; vrijdag van 16:00-20:00 en op zaterdag en zondag van 14:00-20:00. We duimen dat er snel meer versoepelingen volgen zodat er doordeweeks na het tennissen ook weer ruimte is voor een heerlijk drankje!!!

Waarbij de voorjaarscompetitie voor de senioren definitief is doorgeschoven naar het najaar, wordt er rond 1 juni besloten of de voorjaarscompetitie voor de jeugd nog wel doorgang kan vinden. Het openingsplan en de routekaart van de overheid geven aan dat wedstrijden voor jeugd vanaf 11 juni wellicht weer mogelijk zijn. Dat betekent dat de junioren competitie in verkorte vorm nog wel door kan gaan met 5 speeldagen vanaf 11 juni. De indeling wordt uiterlijk 10 dagen voor de eerste speeldag gepubliceerd voor de rode, oranje, groene en junioren competitie. Dit alles is dus nog even afwachten!

De jeugd- en selectieleden zijn al een aantal weekjes lekker bezig met de laddercompetitie, hierin kunnen jongens en meiden elkaar uitdagen om één uur lang een wedstrijd te spelen en door een overwinning zich omhoog te spelen op de ladder.

Heel wat toppers hebben de afgelopen 5 weken de intro cursus gevolgd op de woensdagmiddag bij Erwin en Michel. De vele kinderen werden enthousiast gemaakt voor het o zo mooie tennisspelletje en dit bleek weer een succes te zijn! Wij kunnen weer 45 tennistoppers verwelkomen bij onze leuke tennisschool/vereniging, daar zijn we natuurlijk weer heel blij mij! Want…de jeugd heeft de toekomst!!!

Het zou mooi zijn als we deze zomer weer wat clubtoernooien kunnen organiseren, met een mooi vol terras en schitterend weer!

Iets om naar uit te kijken…Tot snel op de baan!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis