Nieuwsbrief Mei

De maand april was er één met hele voorzichtige versoepelingen vanuit de regering, dit waren een paar belangrijke: einde van de avondklok (op 28 april 04:30) hierdoor kunnen wij nu ook weer tot 23:00 lesgeven, thuis bezoek naar 2 personen, de terrassen mogen weer open van 12:00 tot 18:00 maar helaas geldt dit nog niet voor de sportaccommodaties (helaas, we moeten nog even wachten op een drankje na een lekker potje tennis), ook werd winkelen zonder afspraak weer mogelijk.

Als tennisschool zijn we natuurlijk blij dat we nu zonder al teveel regeltjes onze tennislessen mogen verzorgen, we hebben een prima start gekend van het nieuwe zomerseizoen! Het weer is over het algemeen nog niet extreem zomers de afgelopen maand, maar we hebben zeker niet mogen klagen… Hopelijk blijft het weer in de maand mei lekker stabiel, met veel zon, weinig wind en zo min mogelijk regen!

Alweer iets meer dan een maand geleden werd er vanuit onze tennisschool weer een jaarlijkse “maak kennis met tennis” georganiseerd. Deze middag was dan ook zeer geslaagd met +- 70 enthousiaste tennissende kids! Na deze middag konden deze toppers, als ze het heel leuk vonden inschrijven voor 5 intro tennislessen. Met 55/60 nieuwe aanmeldingen zijn wij hier dan ook erg blij mee en zitten de jeugdlessen dan ook weer heel goed vol! Tevens hopen we dat al deze kids de gehele zomer lekker blijven lessen en de vereniging weer nieuwe jeugdleden mag verwelkomen… De jeugd heeft immers de toekomst…!!!

Voor de jeugd is er tijdens de corona periode nog steeds niet heel veel te doen, het is inmiddels mei vakantie en zo doende willen wij net als in de kerstvakantie (31 december oliebollentoernooi) weer een leuk tennistoernooi organiseren voor alle kinderen uit De Lier, zo ook de niet tennissers. Dit keer wordt er op donderdag 6 mei een dubbelspel toernooi georganiseerd. Er mag met een vriendje/vriendinnetje worden ingeschreven, heb je niemand kunnen vinden dan doen wij dat natuurlijk. Van 9:00-15:15 worden de wedstrijden gespeeld en opgedeeld in 4 leeftijdscategorieën; tenniskids Rood (6-8 jaar), Oranje (8-10 jaar), Groen (10-12 jaar) en jeugd die al met de normale gele tennisbal speelt van 12 t/m 17 jaar. Met de aanmeldingen gaat het tot nu toe goed en wij hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, dan gaan we er weer een toffe dag van maken! Hierover meer in de volgende nieuwsbrief.

Helaas is er nog steeds geen competitie mogelijk. Om toch lekker te kunnen tennissen en wat wedstrijdjes te kunnen spelen is er voor de jeugd (oranje/groen/geel) een laddercompetitie georganiseerd. Deze laddercompetitie zal doorlopen tot aan de zomervakantie (11 juli). De laddercompetitie bestaat uit wedstrijdjes tegen clubgenoten. Deze wedstrijdjes regelen de jeugdleden zelf. Naast de training(en)/vrij spelen is dit dan ook heel leuk en daarom erg belangrijk om nog meer uren op de baan te maken. Want zoals er wordt gezegd…oefening baart kunst! Meer informatie bevindt zich op de website en wordt gedeeld via de mail en social media kanalen.

Het zou heel fijn zijn als de besmettingen en vooral de ziekenhuis (IC) opnames deze maand sterk gaan dalen en dat de versoepelingen weer mondjes maat kunnen worden voorgezet! Zo zou het natuurlijk fantastisch zijn als er weer een club toernooi mogelijk zou zijn met een volgepakt terras…voor nu afwachten maar!

Stay Safe & Healthy…tot op de baan!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis