Nieuwsbrief April

Vorig jaar deze tijd zaten we in de eerste (harde) lockdown waarin er zes weken door helemaal niemand getennist mocht worden en we gelukkig na de zes weken mochten starten met de jeugdlessen. Na acht weken was iedereen weer welkom op het park en sindsdien is tennis in Nederland een echte “corona sport” geworden!

De wintertrainingen zitten er voor dit seizoen weer op! Het was een seizoen vol maatregelen en regeltjes maar met jullie fijne medewerking hebben we ons hier goed doorheen geslagen. We mochten een langere tijd niet dubbelen boven de achttien jaar en de vertrouwde ballonhal moest helaas gesloten worden, want binnensporten mocht niet meer. Maar… probeer dan ook altijd te denken in oplossingen en niet in problemen. Wij konden met wat aanpassingen, waarin we met alle jeugdlessen, selectietrainingen en andere senioren groepen ons konden verplaatsen van de ballonhal naar onze all-weather  buitenbanen nog lekker blijven werken en zijn daar dan ook erg blij mee!

Vanaf 29 maart zijn wij met heerlijk weer begonnen aan de zomer tennislessen van 2021. Met flink veel inschrijvingen bij de jeugd en senior lessen was het een flinke puzzel om iedereen weer een fijne dag, tijdstip en groep aan te bieden. De puzzel is gelegd en wij hebben heel veel zin om jullie deze zomer weer tennis specifieke punten te leren omtrent de techniek, tactiek, fysiek en het mentale gedeelte. Ook zijn we blij dat iedereen weer lekker mag dubbelen en dat de avondklok vanaf 31 maart opgeschoven is naar 22:00u, zo kunnen we met wat extra aanpassingen toch bijna iedereen zijn/haar tennislessen aanbieden!

Voorlopig is de voorjaarscompetitie nog steeds uitgesteld en met de huidige situatie rondom de vele besmettingen hebben wij er een hard hoofd in dat deze dit zomerseizoen niet zal plaatsvinden, maar we wachten het af. De koningsspelen die elk jaar op ons park worden gehouden voor basisschoolkinderen gaan dit jaar helaas ook niet door. Waar iedereen natuurlijk wel op hoopt is dat deze zomer ook onze horeca weer open gaat en dat er tevens doorgang vind voor onze club toernooien zoals vorig seizoen.

Wij hadden jullie graag wat meer willen vertellen over jaarlijkse (jeugd)activiteiten die normaal gesproken plaats zouden hebben gevonden, maar helaas! Onze jaarlijkse “maak kennis met tennis dag” staat wel op de planning op woensdag 31 maart. Met een goede promotie op scholen, sociale media en whatsapp groepen hebben hier zich zo’n 70+- voor aangemeld. Wij gaan de kinderen weer dol enthousiast maken voor onze mooie sport en zijn zeer benieuwd hoeveel er daadwerkelijk doorgaan met tennis…de jeugd heeft immers de toekomst!

Tja…laten we nog maar even volhouden! Blijf veel tennissen, want ja sporten is natuurlijk gezond. Houdt u ook aub aan de regels op ons park en dan kunnen we hopelijk deze zomer gaan genieten van clubtoernooien en een mooi bezet terras!

Stay Safe & Healthy…tot op de baan!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis