Nieuwsbrief Maart

Februari 2021 was er qua weer één van uiterste! Op de nacht van zaterdag 6 en zondag 7 februari begon het met sneeuwen en werd het kouder, doordat de temperatuur ver onder het vriespunt kwam te liggen werd heel Nederland bedolven onder een dik pak sneeuw. Dit betekende voor alle tennissers dat er helaas van zondag 7 t/m woensdag 17 februari niet kon worden gelest en worden vrij gespeeld. Maar in deze korte koude corona periode werd er door veel mensen wel plezier aan beleefd! Er konden weer een keer sneeuwpoppen worden gemaakt en sneeuwballen gegooid en doordat het een week lang goed koud bleef vroren de sloten en plassen dicht waardoor de schaatsen weer uit het vet konden! Na dat alle tennisbanen weer sneeuwvrij waren en goed gekeurd werden om op te tennissen konden de lessen weer hervat worden…zo kon er in het weekend van 19, 20 en 21 alweer in korte broek en t-shirt worden getennist en was er ongeveer een temperatuur verschil te meten van 15 tot 20 graden binnen één week! Het ene weekend met thermokleding op het ijs het volgende weekend alweer zwetend in de korte broek op de tennisbaan…typisch Nederlands weertje!

Doordat er goed op schema werd gelopen de afgelopen maanden komen er voor eind maart in principe ook (bijna) geen lessenreeksen in gevaar. De avondklok en het niet mogen dubbelen vinden wij zelf ook erg vervelend, maar de trainers proberen mee te denken om een les zo snel als mogelijk in te halen(weekend/overdag/of een keer 1.5u lessen). De wat hogere “wintertemperaturen” zouden mooi mee genomen zijn in de laatste maand Maart, laten we duimen dat het zo blijft als de laatste anderhalve week van februari!

Februari en Maart zijn vaak maanden waarin er voor de jeugd veel wordt georganiseerd; mini kamp voor onze jongste tenniskids, ABN AMRO toernooi Kids-day in Ahoy en het grote kamp voor de groene tenniskids en junioren. Helaas iedereen weet de reden…corona, vorig jaar konden we helaas ook al niet op het grote kamp, laten we hopen dat volgend jaar toch echt alles normaal is! Om wat extra’s te organiseren voor onze jeugd was het 24 februari (iets later dan gepland) tijd voor een ochtend en middag carnavals tennis! Van 10.00-11.30 was het de beurt voor onze jongste ‘rode’ jeugd, oranje (13.00-14.30) en groen (14.45-16.30) volgde erna. De verkleed kist werd onderste boven getrokken en de kinderen kwamen in hele vette en originele carnaval outfits de tennisbaan op. Met polonaise, lekkere carnaval knallers uit de speakers werden er veel wedstrijden gespeeld en was het al met al een geslaagde dag!

De wintermaanden naderen het einde en de zomerlessen staan alweer bijna voor de deur. De ballonhal gaat er de eerste week van Maart weer af, waardoor we de eerste drie banen eindelijk weer kunnen benutten! We hebben al even niet mogen dubbelen, maar door versoepelingen mag vanaf 16 maart iedereen eindelijk weer twee tegen twee spelen. Dat is goed nieuws en wij als tennisschool hebben het vertrouwen dat vanaf eind maart de avondklok er hopelijk ook af gaat. Wij maken de laatste weken alle winterlessen dus nog steeds buiten af en werken toe naar de zomerperiode. De inschrijving voor de voorjaarslessen staat al even open (al een hoop inschrijvingen ontvangen!) en is via vele kanalen al naar jullie gecommuniceerd. Via de onderstaande twee links is er nog mogelijkheid tot inschrijven. Wij als tennisschool vragen iedereen om zich zo snel mogelijk in te schrijven zodat wij tijdig kunnen beginnen met de indeling van de groepen. Heb je dit dus nog niet gedaan, doe het dan meteen! De zomerlessen beginnen op maandag 29 maart.

Voor alle tennisliefhebbers (jeugd & senioren) die graag in het zomerseizoen ook weer tennislessen willen volgen schrijf je dan nu in:

Inschrijfformulier jeugdzomer 2021 :

https://forms.gle/44UNMfNfTSQLXPax5

Inschrijfformulier senioren zomer 2021:

https://forms.gle/WouXP4tjHGxiAQsp8

De voorjaarscompetitie is helaas voorlopig uitgesteld tot mei ...Om toch optimaal hierop voor te bereiden bieden wij als tennisschool ook dit jaar natuurlijk weer competitie trainingen aan. Een aantal weken scherp trainen in maart/april om de puntjes op de i te krijgen om te kunnen vlammen in het enkel- en/of dubbelspel!

Voor alle opties qua tijden en dagen neem dan contact op met Michel Sibma (06-50240258) of michel@sibmatennis.nl

Wij wensen iedereen een mooie tennismaand en veel succes met de voorbereiding op de eventuele competitie!

Omdat wij als vereniging/tennisschool het motto “de jeugd heeft de toekomst” erg belangrijk vinden en willen blijven groeien met het aantal jeugdleden organiseren wij woensdag 31 maart een “Maak kennis met tennis” middag voor basisschoolkinderen. Het is voor alle basisschoolkinderen vanaf groep 3. Neem je vriendje of vriendinnetje mee en beleef een hele leuke sportieve middag. Op deze middag wordt er gratis tennisles gegeven om kinderen enthousiast te krijgen voor het tennisspelletje. Na deze middag kan er worden ingeschreven voor een introductiecursus van 5 weken. De kosten voor deze 5 weken tennisles worden nog gecommuniceerd, materiaal of lidmaatschap hoeft niet te worden aangeschaft. Na deze 5 lessen is het mogelijk om de lessen voort te zetten. Maak dus al je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en klasgenootjes enthousiast en neem ze mee naar deze GRATIS middag! Schrijf je snel in!!!

Inschrijfformulier "Maak kennis met Tennis"

https://forms.gle/DqDnRQUSC7anCA9X7

Goed nieuws is dat iedereen volgende week weer mag dubbelen! Laten we duimen dat er de komende periode nog weer wat meer wordt versoepeld door de overheid… geen avondklok meer, competitie en een heerlijk drankje op ons zonnige terras na een potje tennis!

Houdt u a.u.b. overal aan de regels, dan komen er hopelijk snel weer versoepelingen!

Stay Safe & Healthy…tot op de baan!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis