Nieuwsbrief Januari

Team Sibma Tennis wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en tennissend nieuwjaar!

Wat een bewogen (CORONA) jaar was 2020…tijdens de eerste lockdown hebben wij als tennisschool 6 weken helemaal geen les kunnen geven, gelukkig mochten wij na de zesde week opstarten met de tennislessen voor de jeugd. Al snel konden wij (na 8 weken) ook de volwassenen leerlingen verwelkomen om lekker aan de slag te gaan op de baan!

Bijna het gehele jaar bestond uit corona maatregelen en richtlijnen; park dicht, park en bar open, wel competitie, geen competitie, wel clubtoernooien, geen dubbels, wel weer dubbelen! Als tennisschool zijn wij wel heel dankbaar dat we bijna het gehele jaar “gewoon” ons werk hebben kunnen doen, tennis is in het gehele land een echte corona sport geworden en daar zijn wij blij mee!

Als tennisschool hebben wij alweer “afgetrapt” en de eerst tennislessen van 2021 zijn gegeven. Vanaf 4 januari starten alle reguliere tennislessen weer, door de nieuwe maatregelen vragen wij hiervoor jullie medewerking en willen wij de leerlingen ook bedanken voor het vertrouwen van afgelopen jaar! De komende weken zal er in een aangepast vorm gelest worden; de jeugd gaat ook buiten lessen omdat de ballonhal helaas gesloten is, de zondagselectie vervolgd ook haar lessen buiten en alle volwassen leerlingen lessen met 2 personen exclusief leraar op 1 baan (op dal momenten vragen wij de leerlingen zelf een tweede baan te reserveren waardoor er wel met 4 personen op 2 banen getennist kan worden).

Normaal gesproken hebben wij binnen de eerste drie maanden van het nieuwe jaar altijd leuke activiteiten (mini kamp, Kids day ABN AMRO toernooi, groot kamp) voor de jeugd op de agenda staan. Deze zijn tot op heden helaas nog altijd onzeker of deze hun doorgang kunnen vinden. Binnen verschillende sociale media kanalen worden jullie hiervan altijd op de hoogte gehouden.

De Gemeente Westland heeft de afgelopen weken contact gehad met verschillende sportverenigingen met de vraag of er tijdens oudejaarsdag leuke sportactiviteiten georganiseerd konden worden voor de jeugd. De jeugdcommissie en de tennisschool hebben deze kans met beide handen aangegrepen en hier een tof oliebollen toernooi van gemaakt! Een inschrijfformulier werd gedeeld via de mail, de WhatsApp en Facebook. Jeugd van 6 t/m 17 jaar kon zich hiervoor inschrijven en het maakte niet uit of je op tennis zat of dat je gewoon lekker met een vriendje of vriendinnetje mee wilde doen. Op 31 december deden +-95 tenniskids mee! De dag werd verdeeld in tijdsblokken en er werd getennist met leeftijdsgenoten. Van 9.30-10.30 mocht de jongste jeugd in tenniskids “Rood” (6 t/m 8 jaar) aftrappen, daarna volgde (10.45-12.15) kids die met de “Oranje” bal tennissen (8 t/m 10 jaar) om door te gaan met de groene bal toppers (10 t/m 12 jaar) van 13.00-14.30 en we sloten deze top dag af met de oudste groep (12 t/m 17 jaar), de junioren van 14.45-16.30. Het oliebollen toernooi bestond voornamelijk uit onderlinge wedstrijden, startende met een intensieve warming up en als afsluiter een leuk eindspel. Na elke ronde was er tijd voor een lekkere oliebol met chocolade melk! Leuk was ook dat onze burgemeester Bouke Arends een kijkje kwam nemen en dat hij de tijd nam voor een gezellig praatje (wij hebben hem nog even herinnerd hoe belangrijk een uitbreiding van ons tennispark zou zijn!!!). Iedereen bedankt voor zijn/haar deelname aan deze geslaagde dag! Tevens willen wij als tennisschool ook onze dank uitspreken naar de jeugdcommissie en onze helpende handjes Desiree van Beurden, Pepijn van Marrewijk en Matti Vellekoop!

Laten we 2020 achter ons laten en met positieve energie 2021 in gaan. Wij hopen dat er snel weer gedubbeld mag worden en dat we de ballonhal weer kunnen gebruiken. Ook zou het ideaal zijn als de weergoden ons de komende weken gunstig gezind zijn waardoor we in de frisse buitenlucht lekker door kunnen tennissen!

Team Sibma Tennis heeft heel veel zin in het nieuwe jaar! Houdt u alstublieft aan de regels dan hopen we dit jaar weer terug te kunnen naar het “oude normaal”!

 

Stay Safe & Healthy, tot snel op de baan!!!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis