Nieuwsbrief December

Er moest een pandemie aan te pas komen, maar het Nederlandse tennis kan na tien jaar van dalende ledentallen eindelijk weer breeduit lachen. Voor veel teamsporten is het coronavirus een vloek, maar voor tennis blijkt het een “zegen”. Zelfs in de gedeeltelijke lockdown mag er nog steeds volop worden getennist en daar zijn wij als tennisschool heel blij mee! Gelukkig hebben wij bij onze vereniging geen dalende aantallen qua leden, maar is er nog steeds een serieuze wachtlijst om volwaardig lid te mogen worden. Zo heeft ook de tennisschool weer flink wat extra jeugdleerlingen mogen verwelkomen dit coronajaar, middels een maak kennis met tennis dag in (alweer) mei was dit een groot succes!

Het bewogen jaar 2020 zit er al weer bijna op, tijd om even kort terug te blikken! Tennis is bij veel verenigingen in Nederland een echte corona sport geworden, in De Lier was het gelukkig al erg populair bij velen. De tennisvereniging heeft in 2020 totaal 6 weken haar deuren moeten sluiten, na 6 weken mochten gelukkig de jeugdlessen weer worden opgestart. Na twee weken te hebben “proefgedraaid” konden wij ook de volwassen leerlingen weer verwelkomen om les te gaan geven. Nadat de eerste corona golf voorbij was, werden er zelfs in de zomervakantie clubtoernooien georganiseerd wat weer veel gezelligheid met zich meebracht op het park. Na het ontstaan van een tweede coronagolf werd de horeca hier nog verder de dupe van, zo moest ook onze kantine de deuren sluiten en zit er een gezellige “derde helft” niet meer in. Op 1,5m mocht het tennissen blijven doorgaan, dat kon ook bijna niet anders want je kan je met de tennissport heel makkelijk aan alle coronaregels houden. Het kabinet besloot wel twee weken lang dat er niet gedubbeld mocht worden. Als tennisschool hebben wij dit opgelost om de leerlingen verschillende opties aan te bieden: twee leerlingen het ene half uur en twee leerlingen het andere halve lesuur, met twee personen de ene week komen lessen en de andere twee personen de andere week of als het een dal tennismoment was de optie om de baan naast de lesbaan ook te gebruiken waardoor er wel met 4 personen op 2 banen gelest kon worden.

Het aantal corona besmettingen blijft helaas nog steeds een beetje hetzelfde in de tweede golf, gelukkig heeft het kabinet besloten om voorlopig geen extra maatregelen op te leggen om bijvoorbeeld ook weer bij de tennis extra regels in te voeren. Tot nu toe hebben wij het gehele corona tennisjaar ook nog niet veel hinder mogen ondervinden van slecht weer, daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en liggen dan ook goed op schema met alle tennislessen.

Onze populaire jaarlijkse georganiseerde evenementen zoals het mini tenniskamp, Kids Day bij het ABN AMRO tennistoernooi, het oliebollentoernooi en het grote kamp staan nog op losse schroeven om hun doorgang te vinden. Vanuit de tennisschool hebben wij absoluut nog geen idee wat er wel of niet door kan gaan in het nieuwe jaar. In de volgende nieuwsbrief hopen wij hierover meer te kunnen vertellen. Het zou tof zijn al kan er iets georganiseerd worden, we wachten af!

Ook voor de trainers geldt dat zij elk jaar cursussen blijven doen om zichzelf te blijven ontwikkelen, dit is altijd een breed scala van bijscholing bijvoorbeeld op het gebied van techniek, tactiek, fysiek en op het mentale vlak binnen tennis. Deze bijscholingen worden dit jaar voornamelijk online gegeven, zo had de KNLTB deze maand een speciale digitale week van de tennisleraar waarin er veel keuze was aan online bijscholing! Wij willen door altijd te blijven leren van jullie nog een betere tennisser maken!

Nog één belangrijk puntje van aandacht voor onze leerlingen: in het halletje bij het betreden van de kantine hangt een “inhaalformulier”, dit is een schema waar u een les op kunt schrijven als het een keer niet uit komt om te lessen. Als u een keer niet bij een les kunt zijn schrijf deze aub op, ziet u een les die is weggegeven is schrijft u zich dan daar voor in. Dan kunt u binnen een ander lesgroepje de les in halen. Datum, naam en niveau moeten worden ingevuld. Probeer dus altijd uw les op te schrijven als het niet lukt om te komen, waardoor er ruimte is om lessen in te halen. Heeft u vragen hierover, bericht de trainers even.

De trainers wensen iedereen alvast een sportief en gezond 2021! Hopelijk wordt 2021 in veel opzichten een leuker jaar!

Blijf gezond en tot op de baan!

Met sportieve groet,

Sibma Tennis