Nieuwsbrief November

We zitten momenteel midden in een tweede Corona golf binnen Nederland. Op dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet weer nieuwe coronamaatregelen aan en deze liegen er niet om. Nu zijn we twee weken verder en het aantal besmettingen blijft tot nu toe nog steeds oplopen. De besmettingscijfers zijn de laatste dagen van oktober wel hoog, maar lijken niet extra hard te stijgen. Als deze afvlakking de komende dagen doorzet, zijn strengere maatregelen mogelijk niet nodig. Laten we met z’n allen hopen en ervoor zorgen dat het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames de komende dagen gaan stabiliseren en zeker gaan afnemen. Voor nu kunnen onze leerlingen van de tennisschool en leden van de vereniging nog heerlijk binnen en buiten blijven tennissen.

De eerste maand van de winterlessen zit er op, het weer was tot nu toe redelijk tot goed maar we zien nu ook dat de voorspellingen neigen naar het oer-Hollandse herfstweer: meer regen en wind. Maar wij slaan hier ons wel doorheen ;-)!

Veel mensen waren deze herfstvakantie gewoon thuis, op vakantie naar het buitenland is momenteel een lastig iets. Sommige trainers van de tennisschool hebben daarom met een deel van hun volwassen groepen lekker door getraind! De jeugd trainde niet, maar had mogelijkheid tot vrijspelen en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Onze jeugdleden, die zich hebben ingeschreven om weer lekker in de winter door te trainen hebben we voor tenminste één keer in de week kunnen plaatsen in de ballonhal. Mede doordat de vereniging geen baanhuur rekent voor de jeugdleden, schreef er weer een heel groot aantal in! De periode voor de jeugd bestaat uit totaal 20 weken training, in de vakanties kunnen zij gebruik maken van hun lesdag en -tijd om vrij te spelen. Binnen enkele lesgroepen is nog ruimte deze winter. Dus als kinderen nog een 2e keer willen trainen willen trainen of als een vriendje of vriendinnetje een keer kennis wil maken met tennis, kan dat natuurlijk altijd. Neem dan contact op met Michel Sibma via de e-mail of telefoon: Michel@sibmatennis.nl of 0650240258. Daarnaast kunt u ook altijd één van de andere trainers aanspreken.

Door de laatste maatregelen moesten alle competities direct worden stopgezet en mochten geplande toernooien geen doorgang vinden. Dit is voor alle competitieve spelers onder ons zeer jammer, helaas zullen we het hier nog wel tijdje mee moeten doen. Laten we hopen dat we in het voorjaar van 2021 weer kunnen beginnen met de competitie en dat we weer een beetje terug kunnen naar het ‘normale’ leven.

Nu de competitie ten einde is, start de seniorenselectie met de wintertrainingen om straks in april weer te kunnen gaan vlammen. Vanaf 1 november staat er echter een andere trainer voor de groep. Erwin Zeestraten is jarenlang het gezicht geweest als trainer voor de seniorenselectie, maar heeft enige maanden geleden aangegeven dat hij stopt met de trainingen aan deze groep. Gelukkig heeft de tennisschool het intern kunnen invullen door Jurren van Vondelen naar voren te schuiven als de nieuwe trainer van de seniorenselectie.

Mochten er de komende periode toch weer nieuwe maatregelen worden getroffen vanuit de regering, laten we dit jullie natuurlijk zo snel mogelijk weten via verschillende media kanalen. Houdt u alstublieft aan de 1.5m afstand, was veel u handen en blijf lekker tennissen want sporten is gezond!

Het trainersteam van Sibma Tennis wenst jullie allen een nog een heel leerzaam en plezierig winter tennisseizoen! Tot op de baan en blijf gezond

Met sportieve groet,

Sibma Tennis