Nieuwsbrief Maart

De winter van 2019-2020 is nu al de op één na warmste sinds de metingen zijn gestart in het jaar 1901. De gemiddelde temperatuur over de maanden december, januari en februari is drie graden hoger dan normaal. Een echte winter met sneeuw en vrieskou hebben we dus zeker dit jaar nog niet mee gemaakt en dat was te merken op de tennisbaan! Afgelopen maand was vergelijkbaar met een slechte herfstperiode met veel wind en regen op bepaalde dagen. Februari was dus letterlijk een stormachtige maand waarin Chiara, Dennis en Ellen vooral in de weekenden en maandagen soms wat roet in het eten gooide voor diverse lessen.

Doordat er goed op schema werd gelopen de afgelopen maanden komen er voor eind maart in principe ook geen lessenreeksen in gevaar. De trainers proberen mee te denken om een les zo snel als mogelijk in te halen. Mocht de mogelijkheid (tijd/ruimte) er zijn bij de trainers en leerlingen wordt de les dezelfde week nog ingehaald op een andere dag en tijdstip (weekend veelal) waarin een baan huren in de ballonhal soms ook uitkomst biedt. Dezelfde periode vorig jaar steeg de temperatuurmeter op ons park eind februari tot ongeveer 17 graden waarin mensen zelfs al met korte mouwen en broek stonden te tennissen. De wat hogere “wintertemperaturen” zouden mooi mee genomen zijn in de laatste maand Maart, maar een beetje stabieler weer zonder wind en regen zou helemaal top zijn om de winterperiode te kunnen afsluiten!

De laatste twee maanden van de winterperiode waarin er les wordt gegeven staan altijd vol toffe activiteiten voor onze jeugd. Dit jaar vertrokken wij weer met een bus vol enthousiaste oranje en groene tenniskids richting Ahoy Rotterdam om te genieten van toptennis en natuurlijk meer! Woensdag 12 februari was namelijk Kids Day en dat betekende dat er uit heel Nederland kinderen van tennisverenigingen komen om zich een middag te vermaken. Na binnenkomst werd er eerst door ons allen een wedstrijd afgekeken, waarbij na elke wedstrijd door de winnaar 4 tennisballen het publiek in worden geslagen. Door het harde schreeuwen en misschien wel onze opvallende felle groene truien kwam er ook een bal onze kant op en werd gevangen door één van onze tennistoppers. De bal kon ingewisseld worden voor een leuke prijs…maar deze topper vond het te zonde/bijzonder om de bal in te ruilen hiervoor ! Leuk was dat na deze partij onze landgenoot Robin Haase op het programma stond, hij krijg veel support maar kon het helaas niet bolwerken en verloor in drie sets van de Belg David Goffin. Al met al een geslaagde middag met niet alleen tennis maar ook andere leuke activiteiten waaraan de jongens en meiden hebben meegedaan…Ahoy tot volgend jaar!

In het weekend van 8 en 9 februari stond ons mini kamp weer voor de “kantine deur”, 45 enthousiaste tenniskids die trainen binnen onze lessen met de “rode en oranje” tennisbal kwamen slapen in het clubhuis. Het thema was dit jaar “Feest kamp” en dat het een feestje was…absoluut! Er werd begonnen met zes verschillende spellen, frietjes eten en een geslaagd primeurtje…het zwembad bij Vreeloo was voor anderhalf uur gehuurd voor alleen LTC ’t Loo dat betekende klimmen en glijden van een opblaasbaar waterkussen, vlotten veroveren en kijken wie het hoogste bommetje kon maken. Het feesten werd ons nog makkelijker gemaakt met een muziek box met lekkere party hitjes! Bij terugkomst uit het zwembad werd er nog BINGO gespeeld en kwam het geliefde smokkelspel weer tevoorschijn! Daarna was het tijd om de kantine in te richten met de luchtbedden. Veel kinderen hebben de film die erna werd gestart maar voor een deel gezien…een leuke maar voor sommige zware middag/avond ;-)! Zondagochtend werden de kids goed wakker door de ochtendgymnastiek en na het ontbijt werd er op 3 banen nog hard getraind. De tennistoppers gingen met een glimlach op hun gezicht weer huiswaarts!

Het grote kamp komt er nog aan en…ga jij altijd voor goud?! Dan is het olympisch grote kamp 2020 (20 t/m 22 maart) zeker wat voor jou! Ben je tussen de 11 en 17 jaar (vanaf groep 7) en heb je zin in een gaaf weekend vol sport, spel en feest schrijf je dan in! Ga de strijd aan met je olympische team, verover de gouden plak en wellicht worden jullie gehuldigd in ons eigen Holland Heineken House…Maak al je tennisvrienden enthousiast en mis dit kamp niet! Inschrijven maar: https://forms.gle/YWzzaNNa6ggQmHNG8 Omdat wij als vereniging/tennisschool het motto “de jeugd heeft de toekomst” erg belangrijk vinden en willen blijven groeien met het aantal jeugdleden organiseren wij op woensdag 18 maart een “Maak kennis met tennis” middag voor basisschoolkinderen. Het is voor alle basisschoolkinderen vanaf groep 3. Neem je vriendje of vriendinnetje mee en beleef een hele leuke sportieve middag van 13.30 tot 15.30. Op deze middag wordt er gratis tennisles gegeven om kinderen enthousiast te krijgen voor het tennisspelletje. Na deze middag kan er worden ingeschreven voor een introductiecursus van 5 weken. De kosten voor deze 5 weken tennisles zijn slechts €30,- en materiaal of lidmaatschap hoeft niet te worden aangeschaft. Na deze 5 lessen is het mogelijk om de lessen voort te zetten. Deze maak kennis met tennismiddag gaat altijd door, bij slecht weer gaan we de ballonhal in. Neem dus al je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en klasgenootjes mee naar deze GRATIS middag!

De wintermaanden naderen het einde en de zomerlessen staan alweer bijna voor de deur en de inschrijving hiervoor staat al even open. Via de onderstaande twee links is er nog mogelijkheid tot inschrijven. Wij als tennisschool vragen iedereen om zich zo snel mogelijk in te schrijven zodat wij tijdig kunnen beginnen met de indeling van de groepen. Heb je dit dus nog niet gedaan, doe het dan meteen !

Voor alle tennisliefhebbers (jeugd & senioren) die graag in het zomerseizoen ook weer tennislessen willen volgen schrijf je dan nu in:

Inschrijfformulier jeugdzomer 2020 : https://docs.google.com/forms/d/1p4tGPNrkTpTRkD8zPgaiL3o-4saHgV-si27nW1UKmGE

Inschrijfformulier senioren zomer 2020: https://docs.google.com/forms/d/16LKDPWL6R6U0OQz-7y_EfqqfFG5kyS49jVzN7tcKFGY

De voorjaarscompetitie start binnen nu en een paar weken...Om optimaal hieraan te beginnen bieden wij als tennisschool ook dit jaar natuurlijk weer competitie trainingen aan. Een aantal weken scherp trainen in maart om de puntjes op de i te krijgen om te kunnen vlammen in het enkel- en/of dubbelspel!

Voor alle opties qua tijden en dagen neem dan contact op met Michel Sibma (06-50240258) of michel@sibmatennis.nl

Wij wensen iedereen een mooie tennismaand en veel succes met de voorbereiding op de competitie!

Vergeet onze Facebook pagina ook niet te liken! Sibma Tennis

Met sportieve groet,

Sibma Tennis